Вежа на Карачуні запрацює у вересні - КРРТ

Вежа на Карачуні запрацює у вересні - КРРТ

Укрінформ
Телевежа на горі Карачун під Слов’янськом буде встановлена за три місяці, у вересні розпочнуть роботу встановлені на ній передавачі.

Про це заявив у вівторок генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Володимир Іщук під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Залишилося, з генпідрядниками ми вирішували, 3 місяці. У вересні буде стояти не лише вежа, а й передавач", - повідомив Іщук, відповідаючи на запитання, коли буде врешті-решт побудована вежа на Карачуні.

Очікується, що дозвіл на встановлення вежі буде наданий у вівторок. До цього на спеціальному майданчику вже збираються фрагменти нової вежі, дві третини секцій розвантажені, тестується нове обладнання. Процес встановлення вежі був затягнутий через технічні проблеми і тривалість тендерних процедур.

За словами директора КРРТ, в першу чергу на вежі буде встановлено передавач потужністю 20 кВт для транслювання програми УТ-1, а також будуть перенесені передавачі, які зараз працюють по тимчасовій схемі для обласного каналу "ДоТБ" (колишня Донецька ОДТРК). Загалом передавачі вежі  транслюватимуть 15 загальноукраїнських TV-каналів і 7 радіостанцій. Висота споруди становитиме 180 метрів, радіус її покриття – 62 км.

Як стверджує гендиректор КРРТ, встановлення вежі на Карачуні дасть змогу майже повністю закрити "білі плями" на підконтрольній Уряду території Донеччини. Остаточно поширення українського мовлення по усій підконтрольній території буде вирішено за допомогою ще однієї вежі, встановлення якої планується у Покровську (колишній Красноармійськ). При цьому, запланована у Покровську вежа не лише повністю вирішить покриття Донеччини українським телебаченням, а й транслюватиме сигнал на окуповані території.

Водночас, В.Іщук повідомив, що концерн має фінансові труднощі, викликані боргом з боку державних мовників у розмірі 54 млн грн. За його словами, це не дозволяє КРРТ активно працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-