На Донеччині 42% населення дивляться програми з

На Донеччині 42% населення дивляться програми з "ДНР" - Нацрада

Укрінформ
Щонайменше 42% населення підконтрольних Уряду України районів Донеччини можуть дивитися програми, які ретранслюються з території окремих районів Донецької області (ОРДО).

Про це заявив у вівторок представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Донецькій області Олександр Толстогузов під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашими даними, 42% населення Донецької області (на територіях, підконтрольних Україні) дивляться програми, які ретранслюються з так званої "ДНР". На територіях, які контролюються бойовиками, таких людей 91%", - сказав він.

З огляду на це представник Нацради наголосив на важливості розширення можливості ретрансляції українських програм на територію т.з. "ДНР", а на підконтрольній Уряду території – будь-якою ціною глушити сигнал.

О.Толстогузов вказав на те, що, за даними міністерства інформаційної політики, станом на травень 2016 року додатково встановлено 30 телевізійних передавачів, 19 ФМ -передавачів, поблизу лінії розмежування 3 ФМ-передавача у тестовому режимі. Усього протягом 2015-2016 років в зоні АТО встановлено 52 передавача.

Між тим, представник Нацради зазначив, що передавачі, які встановлюються у прикордонній території,  мають невелику потужність і, відповідно, невелику зону покриття.

Говорячи про аналогове мовлення, О.Толстогузов повідомив, що на даний час на підконтрольній Україні території Донецької області працюють 5 потужних телевеж. Ці вежі здійснюють ретрансляцію 22 телевізійних програм в аналоговому стандарті  та 20 радіопрограм, з них - 12 місцевих телерадіомовників.  Крім того, ліцензії на мовлення у багатоканальній телемережі МХ-5 на території Донецької області мають 9 місцевих та регіональних телерадіокомпаній

Між тим, у відкритому доступі у Покровську, Кураховому, Волновасі, Костянтинівці, Дружковці, Краматорську, Слов’янську з найбільшої у регіоні Донецької телевежі (окупована територія) є можливість дивитись до 10 російських каналів. В цифровому стандарті звідти їх ретранслюється аж 36 російських каналів.

"Тому відновлення роботи телевежі на горі Карачун, встановлення нової, більш потужної, в Покровську та одночасний запуск у дію декількох "глушилок" забезпечить максимальну зону покриття українським мовленням та максимальний же рівень протидії російській пропаганді", - висловив переконання О.Тостогузов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-