Кулеба відкрив Центри підтримки сім'ї у Мар’їнці та Красногорівці

Кулеба відкрив Центри підтримки сім'ї у Мар’їнці та Красногорівці

Фото
Укрінформ
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба взяв участь у відкритті Центрів підтримки сім’ї у містах Мар’їнка та Красногорівка Донецької області. Заклади створено за підтримки уряду Німеччини та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у співпраці з Громадською Організацією "Міський Центр Допомоги".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сьогодні у Мар'їнці проживають 310 дітей шкільного віку, а у Красногорівці - 392 дитини. Також у цих містах перебувають ще близько 400 дітей дошкільного віку. Завдяки відкриттю Центрів підтримки сім'ї стало можливим надання своєчасної підтримки цим дітям та їхнім батькам", - сказав Кулеба, зауваживши, що серед базових питань, які потребують якнайшвидшого вирішення, є надання на постійній основі психологічної допомоги дітям, які живуть у так званій "зоні зіткнення", адже вони щоденно перебувають у стані психологічного стресу.

У новостворених Центрах з дітьми працюватимуть психологи, логопеди, проводитимуться заняття з дошкільної підготовки, сеанси арт-терапії, надаватиметься допомога дітям у навчанні, працюватимуть викладачі іноземних мов. Також надаватиметься інформація батькам щодо розвитку та виховання дітей, проводитиметься сімейне консультування. Відвідування Центрів є абсолютно безкоштовним як для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, так і для постійно проживаючих. Також на базі закладів родини зможуть отримати необхідну гуманітарну допомогу.

У свою чергу керівник програми захисту прав дитини Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Габріель Акімова зазначила, що центри у Мар’їнці та Красногорівці – це лише одні із 19 подібних центрів на Сході України.

"Ми інвестуємо у Центри підтримки сім’ї, тому що громади для нас – як сім’ї, а збереження єдності сімей під час кризи – це один із наших основних пріоритетів. Що більшій кількості людей ми можемо допомогти, то сильнішою стає громада, а сильна громада може допомогти окремим сім’ям набагато краще, ніж слабка", – наголосила Акімова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-