Донеччина презентує свою карту інвестицій у вересні

Донеччина презентує свою карту інвестицій у вересні

Укрінформ
Спеціалісти Донецької ОДА з метою залучення закордонних інвестицій в малий і середній бізнес готують "дорожню карту" з урахуванням напрямків, куди могли б вкладати гроші міжнародні партнери.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час зустрічі із заступником посла Королівства Бельгія в Україні Жаном де Лануа, на якій було обговорено питання розвитку економічного та культурного потенціалу Донеччини. повідомляє сайт ОДА.

"Мені б дуже хотілось, щоб закордонні інвестори цікавились не лише видобутком корисних копалин з українських земель, а й хотіли створювати тут кінцевий продукт. Якщо на сьогодні для роботи міжнародних партнерів створюються адміністративні перепони, ми будемо їх вирішувати", - підкреслив Жебрівський.

За його словами, карту залучення закордонних інвестицій в малий і середній бізнес планують презентувати в Києві у вересні цього року.

Заступник посла Королівства Бельгія в Україні зауважив, що на його думку, культурні ініціативи також дають поштовх економічному розвитку регіону.

З цього приводу до Жана де Лануа звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз. "Я нещодавно повернувся з Парижа, де домовився про культурний обмін з ініціативною та активною молоддю. Було би чудово, якби ми запровадили такі програми обміну з Бельгійським Королівством", - зауважив він.

П.Жебрівський також додав, що Донеччина отримала потужний гуманітарний поштовх. "Я хотів би побачити в будь-якому іншому регіоні України 21 опорну школу, які ми зробимо за рік, або таку кількість відбудованих дитсадків. Маріупольський драматичний театр розпочав ставити спектаклі українською мовою. У нас величезна гастрольна програма українських театрів на Донеччині. Багато культурних закладів залишилось на тимчасово окупованій території, але ми створюємо всі умови для розвитку культури тут", - підкреслив він.

Під час поїздки заступник посла Королівства Бельгія в Україні Жан Де Ланнуа також взяв участь у відкритті виставки "Іноземні інвестиції в Україну. Кінець ХІХ ст. – початок ХХ ст. Частина перша: Бельгія" 1 червня у Музеї історії міста Краматорська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-