На Донеччині шахраї виманили у пенсіонерки 270 тисяч гривень

На Донеччині шахраї виманили у пенсіонерки 270 тисяч гривень

Укрінформ
У місті Покровське (кол. Красноармійськ) Донецькій області шахраї телефоном виманили у 77-річної пенсіонерки 270 тисяч гривень.

Про це в четвер повідомили в Покровському відділі поліції.

«У чергову частину Покровського відділу поліції звернулася 77-річна місцева жителька, яка повідомила про те, що невідомий шляхом обману і зловживанням довірою заволодів її грошовими коштами в сумі понад 264 тисяч гривень...  Жінка передала зловмисникам всі свої заощадження, виручені від продажу будинку», - сказано в повідомленні. Поліцейські зазначили, що під час перевірки були встановлені всі обставини події.

Жінка впродовж тривалого часу купувала в Інтернет-магазині біологічно активні добавки. Всього вона витратила на них близько 20 тисяч гривень, але придбаний товар не дав обіцяного результату. А в кінці березня жінці подзвонив невідомий чоловік, який представився співробітником «організації», що перевіряє такі Інтернет-магазини. Пенсіонерка зраділа його дзвінку і поскаржилася на продавця бадів, чоловік пообіцяв, що їх організація займеться цими шахраями і поверне їй марно витрачені гроші. За цю послугу  жінка перерахувала тому, хто дзвонив, 9 тисяч гривень. Але через деякий час аферист знову подзвонив жінці з вимогою ще більшої кількості коштів.

Впродовж 2 місяців жінка чекала викриття Інтернет-шахраїв, а тим часом перераховувала кошти на рахунок «шахрая - інспектора». Таким чином потерпіла поповнила бюджет аферистів на 264 500 гривень - всі свої заощадження, отримані від продажу будинку.

Впродовж місяця потерпіла чекала обіцяного повернення їй грошей і не могла повірити в шахрайські дії відносно неї. Після  вона зрозуміла, що стала жертвою  обману і звернулася в поліцію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК  України. У поліції нагадали, що тільки з початку цього року в Донецькій області зареєстровано 986 фактів шахрайства - довірливі громадяни віддали зловмисникам понад 2 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-