Гройсман і Жебрівський відвідали маріупольський меткомбінат

Гройсман і Жебрівський відвідали маріупольський меткомбінат

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках своєї робочої поїздки в Маріуполь разом з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським відвідав металургійний комбінат ім. Ілліча (підприємство входить до Групи компаній «СКМ») і ознайомився з його виробничими потужностями.

Про це повідомили в Управлінні інформаційної політики та з питань преси Донецької обладміністрації.

«Сьогодні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський у складі урядової делегації оглянули Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, де ознайомилися з його виробничими потужностями», - сказано в повідомленні.

Вони оглянули аглофабрику підприємства, що складається з 12 агломашин, робота яких забезпечує підготовленим сировиною доменний цех комбінату, а також дозволяє реалізовувати продукцію іншим металургійним заводам України.

З 2014 року на аглофабриці реалізується наймасштабніший екологічний проект за весь час незалежної України - реконструкція природоохоронних споруд з використанням новітніх технологій. Його поетапна реалізація дозволить до 2020 року на 90% скоротити викиди пилу в атмосферу і на 46% - сполук сірки. Реалізація наміченого коштує 220 мільйонів доларів, зазначили в обладміністрації.

Крім цього, Прем'єр-міністр України і голова Донецької обладміністрації ознайомилися з технологічним процесом розливання сталі, який відбувається в конвертерному цеху. Так, ММК має три конвертера по 160 тонн кожен, які спеціалізуються на виплавці вуглецевої і низьковуглецевої сталі.

ММК ім. Ілліча - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом, його експортують продукцію більш ніж у 80 країн світу.

Виробничі потужності комбінату дозволяють виробляти близько 3,7 млн тонн конвертерної сталі, 12 млн тонн агломерату, більше 4,3 млн тонн чавуну і більше 5 млн тонн готового прокату в рік.

Фото: lifedon.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-