У Бахмутському районі пенсіонер загинув, розбираючи гранатомет

У Бахмутському районі пенсіонер загинув, розбираючи гранатомет

Укрінформ
У Бахмутському районі (колишній Артемівський район) Донецької області 72-річний пенсіонер загинув, розбираючи гранатомет.

Про це повідомили у Бахмутському відділенні поліції ГУНП у Донецькій області. 

«Трагічний випадок став результатом легковажного ставлення до вибухонебезпечних предметів. 72-річний чоловік загинув у власному дворі у селі Пилипчатино Бахмутського району. За попередніми даними, причиною вибуху стала детонація гранатомета», - зазначається у повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що літній чоловік до пенсії працював учителем геологорозвідки і виявляв інтерес до вибухових предметів і військових знарядь. У його дворі сусіди часто бачили військові ящики з картоплею та інші предмети військового характеру, які він знаходив і приносив додому. Ця цікавість, за попередніми даними, стала причиною його трагічної загибелі.

Як повідомили сусіди потерпілого, за кілька діб до трегедії дідусь ходив у лісосмугу за грибами, де, ймовірно, і знайшов ручний протитанковий гранатомет РПГ-22. Замість того, щоб повідомити про небезпечну знахідку правоохоронців, пенсіонер приніс гранатомет додому і вирішив розібрати, в результаті чого пристрій детонував. За кілька метрів від загиблого правоохоронці знайшли фрагменти гранатомета.

Поліція в черговий раз закликала жителів, особливо тих, хто живе поблизу лінії розмежування, дотримуватися основних правил безпеки і в разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів повідомляти про знахідку правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-