"Енергомашспецсталь" виготовила унікальний 125-тонний злиток для індійської АЕС

Укрінформ
У місті Краматорську ПАТ «Енергомашспецсталь» вперше виготовлено злиток вагою 125 тонн за проектом індійської АЕС «Куданкулам».

Про це в п'ятницю кореспонденту Укрінформу повідомили в ПАТ «Енергомашспецсталь» («ЕМСС»).

«Вперше на пострадянському просторі залито і викувано сифонний порожнистий злиток вагою 125 тонн. Даний злиток було виготовлено на «Енергомашспецсталі» для корпусу парогенератора високого тиску за проектом індійської АЕС «Куданкулам», - йдеться у повідомленні.

Також відзначено, що головна перевага таких злитків, порівняно з традиційними полігональними, в якіснішій хімічній структурі металу. Відповідно, можна отримати більш високу рівномірність механічних властивостей і підвищити експлуатаційні характеристики кінцевого виробу. Більш того, така форма злитка дає змогу зменшення кількості операцій при куванні, що скорочує витрату природного газу і, відповідно, знижує собівартість продукції.

На підприємстві відзначили, що на «ЕМСС» застосування порожнистих зливків для виготовлення виробів для АЕС вже застосовувалося раніше. Так, 2014 року в рамках дослідно-штатного виробництва з порожнистих зливків вагою 50,5 тонни було виготовлено 2 труби головного циркуляційного трубопроводу. Вироби цілком відповідали вимогам технічних умов і креслення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-