Краматорськом пройшов парад вишиванок

Краматорськом пройшов парад вишиванок

Фото
Укрінформ
Декілька тисяч громадян зібралися на святкову вишиванкову ходу та концерт творчих колективів, присвячених Дню вишиванки у Краматорську.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, жителі та гості міста різного віку і цілими сім’ями зібралися на перехресті вулиць Паркова та Академічна (біля входу до парку "Ювілейний"), звідки пройшлися урочистою ходою під патріотичні пісні та лозунги на центральну площу Миру.

На площі на учасників ходи вже чекали інші городяни у святкових вишиванках та місцеві творчі колективи.

"Сьогодні, одягнувши вишиванки, ми зібралися на цій площі, щоб показати усьому світу, наскільки ми любимо Україну та цінуємо її традиції. Адже вишиванка – це один із символів України, її традицій та історії. І задача кожного з нас нести з покоління у покоління традиції цього свята. І в кожному поколінні виховувати любов та повагу до нашої рідної Батьківщини – України", - звернувся до жителів міста міський голова Андрій Панков.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз у своєму вступному слові привітав городян зі святом, подякувавши Богу, що "не москаль". "Українська вишиванка – це сконцентрований код нашої історії, нашого буття та національного характеру. І це наше майбутнє", - підкреслив він.

На центральній площі городян своїми патріотичними виступами порадували дитячі та юнацькі колективи міста.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-