Донеччина отримала програму туризму

Донеччина отримала програму туризму

Укрінформ
В Донецькій ОДА затвердили "Програму розвитку краєзнавства та програму розвитку туризму на 2016-2018 роки".

Документ був затверджений на засіданні колегії облдержадміністрації, повідомляє сайт ОДА.

"Донеччина має величезні можливості для розвитку туризму: видатні гідрологічні, геологічні та біологічні пам'ятки природи, багате історичне минуле краю, численні пам'ятки історії та культури, курортні комплекси, десятки унікальних виробництв",- заявила начальник управління культури і туризму ОДА Аліна Певна.

За її словами Програма розвитку туризму передбачає створення 9 нових туристичних маршрутів та 2 екскурсійних. Також заплановане створення туристичного майданчика в Ландшафтному парку м. Добропілля, парку мистецтв у Слов’янську, рекреаційної зони у м. Курахове та туристичного кластеру в Краматорську.

А.Певна також повідомила, що планується створити консультативну раду краєзнавців, підготувати рубрику "Краєзнавча година" на телеканалах області,  а також провести краєзнавчий конкурс серед  молодих журналістів "Історія краю – історія країни".

Велика частина програми присвячена науково-дослідницькій діяльності, яка буде спрямована на узагальнення теоретичного і практичного досвіду в краєзнавстві та залучення громадськості до збереження історико-культурної спадщини України.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський  зазначив, що прийняття цих двох програм є необхідною умовою розвитку регіону.

"Мета нашої з вами роботи полягає в тому, щоб інтегрувати Донеччину до сучасного українського простору. Нам потрібно показати Україні та світові, що нове обличчя Донеччини зовсім інше. Тут є історія, культура та традиції", - підкреслив очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-