Аброськін хоче повернення Донецького юридичного інституту в Донецьку область

Аброськін хоче повернення Донецького юридичного інституту в Донецьку область

Укрінформ
Повернення Донецького юридичного інституту з Кривого Рогу в Донецьку область є актуальним - Аброськін

Про це Аброськін заявив на зустрічі з ректором ДЮІ Віктором Бесчастним у понеділок, повідомили у Відділі комунікації ГУ НП у Донецькій області. 

«Зараз відомчий інститут розташований у Кривому Розі Дніпропетровської області, куди його було переведено з окупованого Донецька 2014 року. Навчальний заклад готує кадри для підрозділів поліції по всій Україні, тим часом у Донецькій області не залишилося жодного профільного вишу», - зазначили правоохоронці.

Аброськін підкреслив, що наразі «питання повернення ДЮІ в Донецьку область є дуже актуальним через значний некомплект співробітників поліції в зоні АТО».

За його словами, випускники, яких направляють на навчання підрозділи поліції Донецької області, вирушають на навчання до відомчих вишів в інші регіони і нерідко залишаються там працювати.

«Проблема кадрів поліції в Донецькій області зараз стоїть дуже гостро. Некомплект збільшується щодня, зараз він досягає 2600 співробітників. Особливо бракує поліцейських в населених пунктах на лінії розмежування. Нам, як нікому, потрібна кваліфікована молодь, з новими поглядами, ідеями, яка змінюватиме і розвиватиме поліцію тут... І хто, як не молоді жителі Донеччини, повинні захищати мешканців свого регіону», - сказав голова обласної поліції.

Вже підготовлено пропозиції до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо передислокації ДЮІ в Донецьку область.

Ректор Бесчастний зазначив, що основні потужності ДЮІ планується перенести до Маріуполя, а в Кривому Розі залишиться структурний підрозділ навчального закладу. Вже на новому місці інститут готовий прийняти курс з 200 осіб.

Донецький юридичний інститут МВС України - відомий навчальний заклад, який готує правоохоронців вже 55 років. Його було засновано як середню спеціальну школу міліції в 1961 році, а статус вищого навчального заклад отримав у 1993 році і відтоді постійно розвивався, мав широкі міжнародні зв'язки.

Коли виш захопили збройні проросійські сили, основний кадровий склад вдалося зберегти і передислокувати спочатку в Маріуполь, а потім до Дніпропетровської області. Зараз у ДЮІ освітню діяльність забезпечують 17 підрозділів, в інституті працюють 16 докторів наук, 6 професорів, 57 кандидатів наук і 31 доцент, є магістрат, ад'юнктура і спеціалізована вчена рада з правом прийняття на розгляд і проведення захисту дисертацій на здобуття вченого ступеня кандидата юридичних наук за фахом «Кримінальний процес і криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-