Жебрівський дав 2 тижні на завершення декомунізації, потім перейменує сам

Жебрівський дав 2 тижні на завершення декомунізації, потім перейменує сам

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський встановив міськими головами і очільниками райдержадміністрацій остаточний двотижневий термін на виконання Закону про декомунізацію. Фактично строк спливає 31 травня.

Відповідне доручення очільник області дав під час засідання колегії ОДА у вівторок. 

"Інакше за 2 тижні я видаю розпорядження, яким перейменую вулиці, що залишились. Не хочу ламати нікого через коліно, але це означатиме, що сільські й районні голови не доопрацювали. У нас достатньо місцевих донецьких героїв, на честь яких можна назвати вулиці", - підкреслив Жебрівський.

Він звернувся до місцевих рад із закликом завершити процес - обрати і затвердити на сесіях нові найменування.

Згідно з вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", міські та районні ради Донецької області повинні перейменувати міста, вулиці, демонтувати пам’ятники, які є спадщиною комуністичного режиму.

Як доповів директор департаменту внутрішньої політики Донецької ОДА Олександр Меланченко, всі міста, селища і райони області наразі перейменовані. У містах Бахмут, Торецьк і Добропілля у повному обсязі перейменували вулиці. Між тим, не всі об′єкти топоніміки перейменували в Авдіївці, Маріуполі та Слов′янську. За словами керівника департаменту, станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги Закону України виконані на 90%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-