Жебрівський місцевим чиновникам: з вами чи без, а опорні школи будуть

Жебрівський місцевим чиновникам: з вами чи без, а опорні школи будуть

Укрінформ
Вчасне створення до початку навчального року 21 опорної школи на Донеччині виявилося під загрозою через зволікання місцевих чиновників: проектно-кошторисну документацію наразі підготовлено лише по одній школі у Костянтинівському районі.

З різкою критикою на адресу міських голів та голів райдержадміністрацій з цього приводу виступив у вівторок на колегії облдержадміністрації голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вже вас замучив з приводу опорних шкіл, а віз і нині там. Особиста відповідальність кожного міського голови і кожного голови райдержадміністрацій! Встав і ліг разом з  проектом. Неприпустимо, коли мені розказують, що до 30 червня буде проектно-кошторисна документація на опорну школу. Що, багато роботи? Фінансовий ресурс вибиваю, шукаю. Дупу важко підняти? То я комусь підніму! Три місяці залишається, щоб на 1 вересня школи запустити. Працювати треба, прийшли на роботу - працюйте. Яка в біса проектно-кошторисна документація на школу в кінці червня? Чи з вами, чи без вас - 21 опорна школа до кінця року буде!", - емоційно заявив Жебрівський, почувши про стан речей навколо опорних шкіл.

Так, за даними ОДА, на цьому тижні лише по одній школі в Костянтинівському районі можна оголосити тендер, по решті шкіл – місцеві чиновники досі не підготували проектно-кошторисні документації та не провели експертизи проектів. Таким чином, місцеві мешканці через чиновників можуть залишитися без опорних шкіл, фінансування на які визначено.

Очільник області пригрозив міським головам та головам райдержадміністрацій "адекватним відношенням і по багатьом проектам": "Реагувати буду в ручному режимі. І потім будете йти до людей і пояснювати…Це просто якесь жахіття, я просто не можу зрозуміти. Якби ж не було фінансового ресурсу!… Проектно-кошторисна документація, експертні висновки мають бути у найближчий час сформовані".

"Бо там дехто шушукається: не буде грошей, не буде мостів. Тебе не буде! А мости, школи  і дороги будуть. Все буде!", - додав Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-