Траст з відновлення Донбасу запустять вже за місяць - Жебрівський

Траст з відновлення Донбасу запустять вже за місяць - Жебрівський

Укрінформ
Підписання меморандуму про створення Трастового фонду з відновлення Східної України очікується у червні.

Про це заявив колегії обласної державної адміністрації голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом буде підписаний меморандум про Трастовий фонд з відновлення інфраструктури Східної України", - сказав Жебрівський.

За його словами, підписання меморандуму попередньо очікувалося під час візиту Президента України Петра Порошенка до Краматорська 14 травня, однак було відкладено, тому що у "новому міністерстві" виникли деякі питання, які потребуються узгодження.

"Думаю, що в червні він буде підписаний і до кінця року мають надійти кошти на відновлення інфраструктури", - зазначив Жебрівський.

Раніше очільник Донецької області в коментарі кореспонденту Укрінформу зазначив, що Трастовий фонд з відновлення Східної України матиме окреме "вікно" для Донеччини і "фінансовий ресурс через UNDP буде йти напряму в область".

Жебрівський висловив побажання, щоб фонд на 2017 рік мав близько 10 млрд дол. США фінансового ресурсу (головним чином, від міжнародних фінансових організацій як у виглядів кредитів, так і донорських коштів). За його словами, у такому випадку ці кошти можна буде спрямувати не лише на відновлення інфраструктури, а й в економіку, зокрема, на створення індустріальних парків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-