Парламент зняв перешкоди у діяльності місцевої влади в зоні АТО

Парламент зняв перешкоди у діяльності місцевої влади в зоні АТО

Укрінформ
Проект змін до закону "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування) ухвалено у другому читанні, тож віднині влада Луганської та Донецької областей на підконтрольній Україні території зможуть проводити реєстраційні дії для юридичних осіб.

Як повідомляє Укрінформ, документ підтримали 227 парламентаріїв.

Законом №4048 встановлюється заборона на зміну керівництва юридичної особи та складу його засновників на період проведення АТО, місцезнаходженням якої є відповідна територія, і скасувати відповідну заборону для тих територій, де пройшли місцеві вибори у відповідності з законом "Про місцеві вибори".

А на територіях, де здійснюють повноваження представницькі органи місцевого самоврядування, обрані відповідно до закону «Про місцеві вибори», буде дозволено проведення реєстраційних дій, пов’язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівника юридичної особи, місцезнаходженням якої є територія проведення АТО.

Водночас залишається в силі норма про звільнення від плати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності, а також від сплати оренди комунального та державного майна суб'єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території проведення АТО. При цьому таке звільнення скасовується для території, на якій діють повноваження представницьких органів місцевого самоврядування, обрані згідно з законом "Про місцеві вибори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-