Краматорськ відзначає День Європи та День перемоги

Краматорськ відзначає День Європи та День перемоги

Фото
Укрінформ
В тимчасовому адміністративному центрі Донецької області місті Краматорськ у понеділок проходять святкові заходи з нагоди Дня Європи та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, розпочалося святкування на центральній площі Миру, де пройшов майстер-клас з виготовлення маків за участю маленьких краматорчан та конкурс дитячого малюнку "Малюємо Україну, в якій хочемо жити", "Європа. Що ми про неї знаємо".

Паралельно з цим у заповненій залі ПКіТ НКМЗ відбулась презентація фільму за участю режисера Валерія Балаяна  "Who is mr. Putin". Як наголосив режисер, фільм, який на відеохостингу YouTubeвже зібрав понад 3 млн переглядів, заснований на реальних та достовірних фактах.

Втім у самій РФ та в окупованому Криму він заборонений для перегляду: " Жоден з цих людей, які будуть показані зараз на екрані, не відмовився від своїх слів. Фільм знято за абсолютно достовірною інформацію", - зазначив перед показом фільму Валерій Балаян. Після завершення фільму глядачі прийняли активну участь у його обговорення з режисером.

Для гостей свята також розпочав свою роботу Фестиваль вуличної їжі.

Також всі бажаючі мали змогу долучитись до змагань з вуличного бадмінтону.  Зі сцени на центральній площі міста виступив із "Європейськими шлягерами" духовий оркестр міста Бахмуту.

Крім того, відбувся велопробіг, у якому, за даними Донецької ОДА, взяли участь близько 200 учасників. Спортсмени з площі Миру рушили до смт. Біленьке, поклали там квіти до пам’ятника героям, загиблим під час Другої світової війни, та повернулись до центра міста.

Також з площі Миру стартував євроквест, у якому взяла участь активна молодь. Команди мають карти міста, на яких відмічені пункти, де їм будуть ставити питання про історію та діяльність ЄС. Переможе команда, яка швидше за інші відповість на питання та дістанеться фінішу.

Очікується, що ближче до вечора зі встановленої на центральній площі сцени виступлять з концертом українські гурти "Рутина", "Тінь сонця", "КораЛЛі",  "KozakSystem".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-