“Деукраїнізації” вулиць у Краматорську не буде - мер

“Деукраїнізації” вулиць у Краматорську не буде - мер

Укрінформ
Перейменування вулиць у Краматорську, які в результаті декомунізації отримали патріотичні українські назви, не буде. Принаймні, найближчим часом таке питання не розглядатиметься.

Про це заявив у коментарі кореспонденту Укрінформу міський голова Краматорська Андрій Панков.

“Поки воно відкладено. Я не знаю, чи буде воно колись розглядатися, але у найближчий час — ні”, - заявив Панков, відповідаючи, чи буде розглядатися питання про перейменування недавно перейменованих вулиць Героїв України, Героїв Небесної Сотні та Григорія Сковороди у Краматорську.

Міський голова пояснив, що поява проекту про перейменування цих 3 вулиць обумовлена так званим “людським фактором”, бюрократизацією та  чиновницьким підходом до роботи деяких співробітників.

“На превеликий жаль, це — людський фактор. Вони відпрацювали абсолютно правильно згідно із законом і нашим регламентом. Тобто, була петиція, вона набрала необхідну кількість голосів, пройшла процедуру по виконкому і оголошення вивісили на сайт. Це не було рішення, а просто проект рішення, яке повинно було у перспективі розглядатися на виконкомі. Але коли ввечері я побачив, що спрацювали мої співробітники -  звичайно, це абсолютно неправильно. І мною було скасоване це рішення, з сайту ми зняли і проект рішення відкладено”, - заявив Панков.

Коментуючи свою особисту позицію з цього приводу, міський голова Краматорська зазначив: “Свою позицію я висловив, коли підписував рішення про перейменування вулиць”. За його словами, декомунізацією вулиць займався громадський комітет, куди увійшли історики, краєзнавці, політологи, місцеві активісти та громадські діячі. 

Як повідомляло агентство, 28 березня на сайті міської ради Краматорська появилося повідомлення щодо проведення громадського обговорення проекту рішення “Про перейменування вулиць у місті Краматорську”. У запропонованому тексті проекту пропонувалося перейменувати вулицю Героїв України на вул. Вознесенського; вул. Героїв Небесної Сотні на вул. Правову; вул. Григорія Сковороди на вул. Медову. Публічні громадські слухання проекту рішення міськради були заявлені на 29 квітня 2016 року.

Після шквалу обговорення у ЗМІ та соцмережах відповідне повідомлення було знято з сайту міськради в той же день, а міський голова Краматорська Панков заявив про рішення зняти з розгляду проект рішення про перейменування, “щоб особисто розібратися у цьому питанні”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-