Жебрівський сказав, скільки ще потрібно грошей на відбудову житла

Жебрівський сказав, скільки ще потрібно грошей на відбудову житла

Укрінформ
За підрахунками Донецької військово-цивільної адміністрації, на відновлення пошкоджених від артобстрілів та військових дій житлових будинків людей потрібно понад 360 млн грн.

Про це сказав голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми облікували - крім Широкиного, крім Пісків та Бердянського, там, де ми не можемо облікувати руйнації через обстріли, - у нас вийшло трохи більше 360 мільйонів гривень - це те, що стосується зруйнованого житла для людей», - сказав Жебрівський.

Він також поінформував, як проходить відбудова зруйнованих будинків у Донецькій області.

«Буквально два дні назад ми відкривали відремонтований під'їзд у Слов'янську. Ще по одному - в Миколаївці та в Слов'янську - ми відкриємо до кінця лютого. Відновлення будинків іде і в Краматорську. Все це ремонтується за гроші державного і обласного бюджетів», - додав Жебрівський.

Голова військово-цивільної адміністрації також поскаржився на бюрократичні перепони, через які затримуються гроші для людей за зруйноване житло.

«На сьогодні Бюджетний кодекс не дозволяє компенсувати зруйноване житло за рахунок бюджетних коштів. Як ми виходимо з цього? Дурня повна - видаємо матеріальну допомогу, беремо ПДФО з цієї матеріальної допомоги, і таким чином неначе пробуємо допомогти людям. За такою схемою ми відпрацювали по Сартані», - зауважив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-