На Донеччині відновили газопровід, пошкоджений у боях рік тому

На Донеччині відновили газопровід, пошкоджений у боях рік тому

Укрінформ
У Донецькій області через рік після пошкодження газопроводу внаслідок активних бойових дій відновлено газопостачання селища Дружба біля м. Дзержинська.

Про це у п'ятницю повідомили в Управлінні інформаційної політики та з питань преси Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації.

 «У листопаді розпочалося будівництво газопроводу середнього тиску від ГРП-20 смт Кірове до ГРП-39 смт Дружба, що з'єднав систему газопостачання селища і м. Дзержинська. Сьогодні блакитний вогник повернувся до будинків жителів. З обласного бюджету виділено 1,5 млн грн на будівництво підземного газопроводу", - йдеться у повідомленні.

В облдержадміністрації нагадали, що надземну ділянку газопроводу високого тиску, який проходить через три гілки каналу «Сіверський Донець-Донбас», було пошкоджено під час проведення АТО 21 липня 2014 року. Подання блакитного палива у селище призупинили у грудні минулого року. Без газопостачання опинилися 370 житлових будинків, опалювальна котельна ЗОШ №7, газопровід високого (4,9 км), середнього (3,49 км), низького (14,99 км) тиску. У січні поточного року було також пошкоджено і згодом відключено газопровід високого тиску від Горлівської ГРС до Доломитного заводу, який розташований на території, непідконтрольній Україні.

Нині цю проблему розв'язано, запевнили в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-