Парламент, комітети, депутати: Підсумки року роботи Ради

Парламент, комітети, депутати: Підсумки року роботи Ради

Укрінформ
27 листопада о 10.00 відбулася публічна дискусія: "Парламент, комітети, депутати: Підсумки року роботи Ради". (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатор: ВГО "Громадянська мережа ОПОРА".

Учасники: Ольга Айвазовська - керівник виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА; Олена Рибій - керівник проекту РАДА Громадянської мережі ОПОРА; Анатолій Бондарчук, Андрій Токарський - аналітики Громадянської мережі ОПОРА; Тетяна Козирєва, Андрій Сайчук - журналісти програми Дорогі депутати; Ігор Когут - директор Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив; Євген Радченко -  директор з розвитку  Інтерньюз-Україна; Едуард Рахімкулов - заступник директора Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво»; Юрій Лісовський -  експерт Громадянської мережі ОПОРА; Олександр Заславський -  експерт Лабораторії законодавчих ініціатив.

Підсумкові матеріали:

ОПОРА оприлюднила рейтинг найбільших «прогульників» комітетів ВР

Усі засідання комітетів Верховної Ради відвідали лише 8% депутатів, а найбільше «прогульників» у Комітеті з нацбезпеки і оборони.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі аналітик Громадянської мережі ОПОРА Анатолій Бондарчук.

«За перший рік роботи Верховної Ради України 8 скликання найкраще відвідували засідання комітетів депутати з фракцій «Об’єднання «Самопоміч», Народного фронту, Блоку Петра Порошенка, ВО «Батьківщина» та Радикальної партії», - зазначив він.

За його словами, найменш активними були -  депутатських груп «Воля народу» і «Партія «Відродження», фракції «Опозиційний блок»

Бондарчук наголосив, що на жодному засіданні комітету, до складу якого вони входять, не були присутні чотири народних депутати: Юрій Бойко і Михайло Добкін («Опозиційний блок»), Олександр Пресман («Відродження») та В’ячеслав Богуслаєв («Воля народу»). Лише 8% депутатів відвідали всі засідання комітетів парламенту.

Відповідно до протоколів засідань, найкраще депутати відвідували засідання Комітету з питань науки і освіти. На другому місці – Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики, на третьому – Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України. Найменш дисциплінованими у вищевказаний період були депутати Комітету з питань національної безпеки і оборони та Комітету з питань культури і духовності.

ОПОРА оприлюднила список найзаможніших депутатів

Найбільш заможним депутатом, згідно з опублікованими деклараціями, став член Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік (член депутатської групи «Партія «Відродження»).

Про це йдеться у звіті ОПОРИ щодо роботи Верховної Ради за рік діяльності, наданому Укрінформу.

«Найбагатшим парламентарієм став Віталій Хомутинник. Дохід депутата у 2014 році склав 293,8 млн грн», - йдеться у звіті ОПОРИ.

На другому місці - Вадим Новинський (фракція Опозиційний блок). Дохід депутата склав 209 млн грн.

На третьому місці - член депутатської групи «Воля народу» Сергій Мартиняк. Депутат торік заробив 92 млн грн.

На четвертому місці - Геннадій Бобов - депутатська група «Партія відродження». Він заробив 55,7 млн грн.

На п'ятому місці - Аркадій Корнацький (Блок Петра Порошенка). Дохід депутата склав 44,5 млн грн.

Відповідно до оприлюднених декларацій, найбільше мільйонерів у фракції Блок Петра Порошенка - 27 осіб, у фракції Опозиційний блок - 14 осіб, у групі «Воля народу» - 12 осіб, депутатська група «Відродження» - 10 осіб. По 8 депутатів-мільйонерів у фракції «Народного фронту» та «Самопомочі». У фракції Радикальної партії Олега Ляшка - 3 мільйонера. У ВО «Батьківщина» - 2. Серед позафракційних - 12 осіб, які за підсумками 2014 року заробили більше 1 млн грн, йдеться у матеріалах ОПОРИ, наданих Укрінформу.

ОПОРА назвала найактивнішого законотворця

Президент є найпродуктивнішим у законодавчому процесі - 85 відсотків його законодавчих ініціатив підтримали народні депутати.

Такі дані ОПОРИ оприлюднила керівник виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на прес-конференції в Укрінформі, підбиваючи рік роботи ВР.

"Найбільш активним законотворцем є Президент країни. Мова не йде особисто про Президента, а про тенденцію подання та прийняття законопроектів. Так із зареєстрованих 68 законопроектів, ініційованих Президентом, 58 було прийнято. Це найвищий показник - 85 відсотків ефективності законодавчих ініціатив", - сказала Айвазовська.

За підрахунками ОПОРИ, рекордсменами за кількістю виступів серед чоловіків є Олег Ляшко, Юрій Луценко та Олег Березюк. Серед жінок - Олександра Кужель, Вікторія Сюмар, Ірина Геращенко. ОПОРА зазначає, що жінки-депутати значно активніші у написанні законопроектів.

Щодо показників відвідуваності, то за даними ОПОРИ найбільш дисциплінованими є фракції "Народний фронт", "Самопоміч". Наймен активними - Опозиційний блок та депутатська група "Партія "Відродження".   

Серед депутатів антирекорд відвідуваності належить - Андрію Білецькому, Дмитру Ярошу, Ярославу Москаленку, Дмитру Добкіну та Андрію Денисенку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-