У Римі з’явилася перша «Українська книжкова поличка»

У Римі з’явилася перша «Українська книжкова поличка»

Укрінформ
У Державній бібліотеці імені Антоніо Бальдіні у Римі відбулося відкриття «Української книжкової полички», яка стала першою у столиці Італії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Італійській Республіці.

У рамках ініціативи посольство передало до бібліотеки Антоніо Бальдіні близько 400 книг українською мовою різних жанрів: твори класичної та сучасної художньої літератури; історична, наукова та публіцистична література; кулінарні традиції, культурна та мистецька спадщина тощо.

Головна мета цієї ініціативи – популяризація української літератури, культури та мови в Італії та надання можливості численним громадянам України, які прибули до Італії, мати доступ до видань своєю мовою.

Зазначається, що бібліотека імені Антоніо Бальдіні міститься найбільший фонд міжнародної дитячої літератури (BIF – Biblioteca Internazionale del fanciullo), і який сьогодні також поповнися українськими виданнями для дітей. Наразі фонд налічує понад 4500 томів дитячої літератури з 59 країн світу, більш ніж 40 мовами.

У диппредставництві висловили впевненість, що наявність українських видань у бібліотеці стане приємною нагодою для всіх, хто бажає познайомитися з українською літературою, культурою та традиціями.

Посольство подякувало директорці бібліотеки Амалії Марії Амендола, заступниці директора Антонеллі Луцці Конті, представниці Генеральної дирекції бібліотек та авторських прав Міністерства культури Італії Валерії Нікотра, славісту та перекладачу Лоренцо Помпео за щирі слова, гостинність, підтримку та реалізацію цього важливого проєкту.

«Українська книжкова поличка» – це проєкт, що реалізується під патронатом Першої леді України Олена Зеленська та за підтримки Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги, Kyiv School of Economics і налічує 200 полиць і 50 тисяч українських видань у 47 країнах.

Нагадаємо, 15 травня «Українську книжкову поличку» відкрили у бібліотеці Університету Донья Гориця у столиці Чорногорії.

Фото: italy.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-