Посол в Естонії завітав на святкування 20-ї річниці заснування Українського земляцтва «Барвінок»

Посол в Естонії завітав на святкування 20-ї річниці заснування Українського земляцтва «Барвінок»

Фото
Укрінформ
Посол України в Естонії Максим Кононенко відвідав Українське земляцтво «Барвінок» у місті Раквере з нагоди 20-ї річниці його заснування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Естонській Республіці.

Під час візиту, до якого також долучилася мер міста Трін Варек (Triin Varek), відбувся святковий концерт. Максим Кононенко привітав Українське земляцтво «Барвінок» та його очільницю Марію Гаврилюк 20-річним ювілеєм спільноти.

«Мета товариства - плекати і розвивати українську культуру. Росія намагається не тільки зруйнувати українську державу, підкорити і асимілювати український народ, але й колонізувати/знищити українську культуру. Нам потрібні такі бастіони для її захисту і збереження як земляцтво «Барвінок», – зазначив у своїй промові посол.

Пан посол подякував Тетяні Ліндберг за створення земляцтва і його розвиток, яким вона опікувалася до 2011 року.

Дипломат вручив голові правління Українського земляцтва «Барвінок» Марії Гаврилюк подяку організації від Посольства України в Естонській Республіці за заслуги у збереженні української культурної спадщини та традицій.

До привітань долучилися українські та естонські колективи з Таллінна, Нарви та інших міст.

Також посол відзначив, що створити земляцтво було неможливо без сприяння і допомоги естонської сторони.

Крім того, під час зустрічі з Максимом Кононенком мер міста Раквере Трін Варек розповіла про те, як мерія підтримує тимчасово переміщених осіб з України та їхніх дітей, забезпечуючи доступ до навчання в школах, вивчення естонської мови шляхом організації для них спортивних та арт таборів за рахунок грантів, які виділяються естонською стороною. Для вивчення естонської мови дорослими створені мовні кафе.

За інформацією Трін Варек, мерія міста надсилає в Україну гуманітарну допомогу, а госпіталь Раквере – медикаменти.  

Посол подякував меру Раквере за підтримку України та надання гуманітарної допомоги, а також за забезпечення всім необхідним тимчасових переселенців. Також було обговорено можливості співпраці в економічній сфері та домовились про організацію зустрічі з представниками бізнесу.

Нагадаємо, у січні посол України в Естонській Республіці Максим Кононенко завітав до учнів української недільної школи «Надія» у Таллінні.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-