Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії

Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час робочої поїздки до Брюсселя завітала до Українського центру, де провела зустріч з українською діаспорою, до заходу також долучилися представники місцевих органів влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Так, Верещук відповідала на запитання, які найбільше хвилюють українців у Бельгії. Зокрема, щодо шкільної освіти, соціальної допомоги, медичного обслуговування, працевлаштування тощо.

Також із громадою обговорили співпрацю українських організацій із місцевою владою.

Представники влади Брюсселя відзначили активність українських громадських організацій у Бельгії, їхню згуртованість і професійність.

Читайте також: Військова допомога Україні від Бельгії сягнула €1 мільярда - ЗМІ

Під час зустрічі порушувалися і проблемні питання щодо отримання юридичної допомоги та необхідності приїжджати в Україну для того, щоб оформити документи.

Крім того, говорили про можливість здійснення в режимі онлайн процедури оцінки пошкодженого майна українських шукачів притулку, які прибули до Бельгії.

Як повідомлялось, за два роки у спеціальному Центрі щодо надання статусу тимчасового захисту було зареєстровано понад 77 тисяч українців. Такий статус у Бельгії передбачає дозвіл на проживання, доступ до освіти, ринку праці, медицини та соціальних виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-