У Чехії український дипломат зустрівся з представниками української громади

У Чехії український дипломат зустрівся з представниками української громади

Укрінформ
Тимчасово повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий провів зустріч з керівництвом та представниками численної української громади Південноморавського краю (м.Брно).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Чехії.

Сторони обговорили питання популяризації української культури та традицій за кордоном, а також питання захисту прав та інтересів громадян України, які проживають в Чехії.

Також Віталій Усатий, радник посольства Валерій Дем’янець, перший секретар Андрій Колесніченко та консул України в Брно Ганна Прошко провели зустріч з гейтманом Південноморавського краю Яном Гроліхом, під час якої було обговорено актуальний стан двосторонніх відносин та перспективи розвитку міжрегіональної співпраці між Україною та Чехією.

Окрема увага була приділена питанням надання гуманітарної допомоги Україні та реалізації проєктів з відбудови нашої держави.

Тимчасовий повірений подякував керівництву та Південноморавського краю за гуманітарну допомогу, яка продовжує надходити в умовах триваючої російської агресії, а також відзначив важливість координації зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування у реалізації проєктів з відбудови України.

У цьому контексті було наголошено на важливості реалізації Меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською областю та Південноморавським краєм.

Нагадаємо, у Чехії перебувають понад пів мільйона українців, 380 тисяч з яких прибули до країни з початку розв’язаної Росією повномасштабної війни.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-