У Копенгагені проведуть ходу із закликом звільнити з російського полону українських морпіхів

У Копенгагені проведуть ходу із закликом звільнити з російського полону українських морпіхів

Укрінформ
У столиці Данії у неділю, 14 квітня, відбудеться мирна демонстрація на підтримку захисників України, із закликом звільнити морських піхотинців, які стояли на стражі морських і прибережних кордонів України, обороняючи Маріуполь у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Організаторами заходу є Hjælp Ukrainske Børn («Допоможи українським дітям»), Lastivka- København («Ластівка – Копенгаген»)  і Ukrainian Dialogues («Українські діалоги»).

У Hjælp Ukrainske Børn повідомили, що до них звернувся по допомогу Благодійний Фонд «Серце в Дії».

«Діти Героїв Морпіхів з Маріуполя, які вже два роки перебувають у російському полоні, мріють про повернення батька, дружини благають про збереження життя своїх чоловіків, а батьки все ще сподіваються побачити сина...», – зауважили в організації.

Наголошується, що близько 2000 відважних морпіхів уже два роки перебувають у російському полоні, живучи в страшних умовах, без надії на порятунок, піддаючись катуванням і знущанням. Їх життя та свобода під загрозою, адже російські тюрми вбивають.

Організатори закликали приєднуватися до акції, щоб разом врятувати життя відважних захисників.

«Наш заклик – це заклик про волю для кожного українського військовополоненого, заклик до міжнародної спільноти і організацій про допомогу у їх поверненні додому живими! Ми не можемо стояти осторонь, коли життя наших воїнів під загрозою», – йдеться в анонсі.

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині провели акцію зі вшанування пам’яті вбитих Росією українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-