У Греції покажуть фільм про українських біженців і виставку інсталяцій

У Греції покажуть фільм про українських біженців і виставку інсталяцій

Укрінформ
В Афінах відбудеться закритий показ художньо-документального фільму «Place of Peace» («Місце миру») українсько-німецької режисерки Антоніни Готфрід, а також виставка концептуальних інсталяцій та візуальних робіт «Місце миру. Кінолабораторія» української мисткині Аліни Кашіциної.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Об'єднана українська діаспора в Греції.

У фільмі висвітлюються історії сили та стійкості українських біженців, які адаптуються до нового життя в Німеччині, розмірковують про руйнівну війну та мріють про мирне майбутнє.

Виставка «Місце миру. Кінолабораторія» презентує мистецькі інсталяції, реквізит, цифрові колажі та інші візуальні матеріали, створені мисткинею в процесі роботи над фільмом. Мета – крізь художню реальність фільму розповісти про Україну та українців на карті Європи, інтерпретувати визначення "втраченого дому" мовою мистецтва та сприяти кращій обізнаності іноземців про події в Україні.

Перед показом короткометражного фільму «Місце миру» Аліна Кашіцина особисто представить виставку, розповідаючи глядачам про цінність проєкту та особливості творчого процесу.

Відкриття події відбудуться 13 квітня о 18:30 у культурному центрі Вебстерського університету за адресою: вул. Марка Авріліу, 5, Афіни.

Виставка також буде доступна до перегляду 14 квітня з 11:00 до 18.00.

Нагадаємо, в Афінах у рамках заходів, присвячених другій річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, представили виставку «Покоління», що об'єднала творчість українських митців різного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-