У Буенос-Айресі показали документальні фільми про російські воєнні злочини в Україні

У Буенос-Айресі показали документальні фільми про російські воєнні злочини в Україні

Фото
Укрінформ
У Культурному центрі «Реколета» міста Буенос-Айрес відбувся показ добірки документальних фільмів про російські воєнні злочини в Україні, який відвідали представники місцевої влади та неурядового сектору, дипкорпусу, ділових кіл та медіа, української громади, викладачі та студенти аргентинських ВНЗ, а також численні друзі України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Аргентині.

Зауважується, що показані фільми були відзняті командою українських та міжнародних журналістів, юристів й аналітиків у рамках ініціативи The Reckoning Project: Ukraine Testifies.

«Герої продемонстрованих фільмів – «Поверніть мені батька. Трьох українських дітей відправлено до Росії проти їх волі», «Найгірші дні мого життя. Ягідне», «Втрачений рай. Віктор Маруняк», «Лікарня в заручниках» – донесли до аргентинської аудиторії пережиті жахи, які принесли російські загарбники на українську землю», – йдеться в дописі.

Посол Юрій Клименко наголосив, що постраждалі від російської війни громадяни України заслуговують на справедливість, а покази свідків у фільмах допомагають ще більше збагнути необхідність її відновлення.

Співзасновниця «The Reckoning Project» українська журналістка Наталія Гуменюк, ділячись з аудиторією спогадами про роботу над фільмами, акцентувала увагу на тому, що, незважаючи на надзвичайно травматичний досвід, через який пройшли їхні герої внаслідок нелюдських дій окупантів, вони зберегли в собі сміливість та позитив, віру в життя та любов, а також відданість своїй справі заради життя у вільній країні.

Нагадаємо, у Кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці м. Буенос-Айрес відбулася божественна літургія за мир в Україні та панахида за упокій загиблих внаслідок російської агресії українських воїнів й мирних мешканців.

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-