На публічних читаннях у Єгипті прозвучали твори українських письменників

На публічних читаннях у Єгипті прозвучали твори українських письменників

Фото
Укрінформ
У рамках Місяця франкофонії в Єгипті 19 березня відбулися публічні читання зразків світової літератури у французькому перекладі та мовою оригіналу, до яких долучилися дипломати посольства України та представники української громади, презентувавши твори вітчизняних авторів різних жанрів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Єгипті.

Так, для дорослої аудиторії було обрано кілька абзаців з популярного роману Андрія Куркова «Сірі бджоли», події якого розгортаються на тлі війни Росії проти України, розпочатої ще у 2014 році, про що було окремо наголошено у вступному слові перед читанням.

Молодші слухачі мали змогу почути уривок науково-фантастичної повісті Олега Авраменка «Зорі в твоїх долонях».

«Обидва тексти викликали жваву реакцію та інтерес у присутніх. По завершенні заходу надходили запити на ознайомлення з повними версіями зазначених творів», – поінформували в диппредставництві та додали, що подія стала важливою нагодою для подальшої популяризації української книги за межами України.

Захід, що проходив одночасно на базі кількох навчальних закладів Каїру в очному та онлайн режимах, був організований Французьким інститутом у Єгипті за підтримки посольства Франції у Єгипті.

Нагадаємо, в Таїланді посольство України представило українську культуру на культурно-гастрономічного ярмарку в рамках Фестивалю франкофонії.

Фото: посольство України в Єгипті / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-