У канадському Едмонтоні відбувся «Шевченківський концерт»

У канадському Едмонтоні відбувся «Шевченківський концерт»

Фото
Укрінформ
У місті Едмонтон, столиці канадської провінції Альберта, відбувся  «Шевченківський концерт», яким вшанували пам'ять Тараса Шевченка та відзначили 210 річницю з дня його народження.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило генеральне консульство України в Едмонтоні.

Культурну подію було організовано Українським музичним товариством Альберти (Ukrainian Music Society of Alberta) та Конгрес українців Канади – відділ Едмонтон (Ukrainian Canadian Congress – Edmonton Branch).

До заходу долучився генконсул України в Едмонтоні Олександр Данилейко. У своєму виступі він  підкреслив, що сьогодні, як і 200 років тому у часи Шевченка, російський режим намагається знищити українську історію, культуру й український народ.

«Тому сьогодні, ми повинні бути як ніколи єдиними у протистоянні російській агресії, російським злочинним планам, боротися як єдина сила за звільнення нашої землі, збереження нашого історичного і культурного коду нації, як це робив великий українець Тарас Шевченко», – сказав Олександр Данилейко.

Зауважується, що під час концерту були зібрані кошти на допомогу Збройним силам України.

Нагадаємо, українська громада Оттави провела захід до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка біля пам'ятника великому Кобзареві.

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-