СКУ та фонд Притули зібрали майже 1,2 млн доларів на машини для розмінування в Україні

СКУ та фонд Притули зібрали майже 1,2 млн доларів на машини для розмінування в Україні

Укрінформ
У рамках благодійного туру «Непереможні, коли об’єднані – Invincible When United» представників Світового конгресу українців і Благодійного фонду Сергія Притули східними регіонами Канади та США вдалося зібрати майже 1,2 млн доларів на броньовані машини для розмінування.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своєму сайті.

Упродовж дев’яти днів відбулися шість зустрічей з місцевими громадами. У форматі дружньої бесіди гості змогли поспілкуватися з Сергієм Притулою, президентом СКУ Павлом Ґродом або ж директором ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» Андрієм Потічним. 

Присутні мали нагоду побачити короткі відеопрезентації та взяти участь у сесії запитань і відповідей про волонтерський рух, ефективну підтримку Сил Оборони України та поточну ситуацію на фронті.  

Метою зустрічей був спільний пошук відповіді на запитання, що хвилює українців усіх громад, — «Як ми можемо зробити більше та бути ефективнішими, працюючи як єдина українська глобальна сила?» 

Торонто, Оттава, Монреаль, Нью-Йорк, Вашингтон, Філадельфія та Чикаго увійшли до списку міст цього туру, що був націлений на підвищення обізнаності та збір коштів для безпечного гуманітарного розмінування Херсонської області.  

«Загальна сума зібраних коштів: 1 192 283,19 долара США або 45 733 916,00 гривень. Ці кошти підуть на закупівлю та доставку понад 20 автомобілів Land Rover Snatch, броньованої військової версії Land Rover Defender. Броньовані машини посилять спроможності груп Херсонської обласної військової адміністрації з гуманітарного розмінування. Організації-партнери спільно доставлять бронемашини після закупівлі» – йдеться в повідомленні. 

Благодійний тур було організовано у співпраці з Конгресом українців Канади та Українським конгресовим комітетом Америки.

Нагадаємо, українська громада Оттави провела зустріч із Сергієм Притулою та директором благодійної ініціативи Світового конгресу українців «Unite with Ukraine» Андрієм Потічним.

Сергій Притула та Павло Ґрод. Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-