У Нідерландах на благодійному аукціоні зібрали понад 13 тисяч євро на допомогу Україні

У Нідерландах на благодійному аукціоні зібрали понад 13 тисяч євро на допомогу Україні

Фото
Укрінформ
У нідерландській Гаазі волонтери благодійного фонду Stichting Zeilen van Vrijheid, що підтримує медиків, служби швидкої допомоги та персонал лікарень в Україні, провели благодійний аукціон та зібрали понад 13 тис. євро на допомогу Україні, з яких 6 500 тис. євро піде на медичну місію волонтерської організації «Зграя».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, всього презентували 10 лотів.

«Головна мета була зібрати кошти на медичну місію наших добрих друзів і партнерів волонтерської організації «Зграя» один зі співзасновників Олексій Юдкевич, який займається допомогою, зокрема йдеться зараз про медичну евакуацію на Сході. Тож ми хотіли допомогти нашим друзям і зібрати кошти. Частину зібраних на аукціоні коштів ми виділяємо на місію Олексія Юдкевича – це 6 500 євро. Щодо решти зібраних коштів ми ще не визначилися щодо їхнього призначення. Загалом було зібрано понад 13 тисяч євро», – розповіла в коментарі Укрінформу координатор івентів фонду Stichting Zeilen van Vrijheid Тетяна Маннбро.

Тетяна Маннбро
Тетяна Маннбро

Вона також зазначила, що серед лотів були м’яч підписаний футболістом Андрієм Шевченком, боксерські рукавички з підписом мера Києва Віталія Кличко, чарки виготовлені з гільз, маленька копія монумента «Батьківщина-Мати», яка була виготовлена з демонтованої радянської символіки на щиті «Батьківщини-Мати».

«Маленька копія «Батьківщини Мати» була виготовлена із того самого металу, тобто після того, як зняли радянську символіку на щиті та замінили на український тризуб, то зробили кілька фігурок «Батьківщини-Матері», то в нас також була одна», – каже Маннбро.

Також під час заходу відзначили волонтерів, партнерів та донорів, які щодня активно допомагають Україні. Саме для них після аукціону влаштували невеличке свято зі смаколиками, які надав ресторан традиційної кухні Borscht.

Фонд Zeilen van Vrijheid був заснований на початку березня 2022 року. Він займається закупівлею та доставкою автомобілів швидкої допомоги та медичних товарів до цивільних установ охорони здоров’я та військових частин України.

«Його створення було прямою відповіддю на повномасштабне вторгнення. Все почалося з того, що група друзів хотіли допомогти Україні. Спочатку збирали гроші на допомогу медикам, на допомогу військовим, всім кому могли, а потім стало питання як це все доправити в Україну і таким чином купили першу швидку в яку і завантажили всю зібрану допомогу. Тож потім почали дізнаватися все більше і більше про те як працює ринок, вторинного продажу спеціальної техніки, зокрема карет швидкої допомоги в нашому випадку, і потім це вже переросло в таку ініціативу. На сьогодні ми вже відправили 182 машини швидкої допомоги та понад 100 автівок, які використовуються в медичних цілях, наприклад, евакуації з нуля та першої лінії», – розповіла координатор івентів фонду Stichting Zeilen van Vrijheid Тетяна Маннбро.

Як повідомляв Укрінформ, студент із Нідерландів на підтримку України в річницю повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2023 року проїхав на велосипеді 365 кілометрів, які символізують рік війни Росії в Україні. Нідерландець зібрав майже 8 300 євро. 

Фото: Lera Manzovitova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-