Світовий конгрес українців висловив вітання з нагоди Дня Соборності

Світовий конгрес українців висловив вітання з нагоди Дня Соборності

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) спільно з українцями та друзями України по всьому світі відзначає День Соборності України, та зауважує, що сьогодні українці об’єднані неймовірним почуттям єдності й солідарності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конгресі наголосили, що сьогодні хоробрий народ України продовжує боротьбу за свободу, суверенітет та територіальну цілісність супроти смертоносної й жорстокої російської держави-агресора, яка окупувала п’ять українських регіонів: Крим, Донецьк, Луганськ, а також частини Запорізької й Херсонської областей. Своїми діями на тимчасово окупованих українських територіях росіяни прагнуть ліквідувати українську національну ідентичність шляхом масових розстрілів, депортацій та насильства проти цивільного населення, викрадення українських дітей та вчинення інших злочинів проти мирного населення, таких як умисний грабіж, розкрадання приватної власності й примусове вилучення інших цінностей.

Понад те, додали в СКУ, росіяни провадять умисну заміну населення на цих територіях через завезення сучасних «поселенців» з Російської Федерації – точно так само, як московський режим вчиняв наприкінці Голодомору 90 років тому, коли він заселяв етнічно зачищені українські землі населенням з Росії.

Читайте також: СКУ опублікував календар найважливіших подій у 2024 році

У вітанні президент СКУ Павло Ґрод зауважив, що сьогодні, після майже двох років від початку Росією жорстокої повномасштабної загарбницької війни, українці в усьому світі об’єднані неймовірним почуттям єдності й солідарності.

«Сьогодні вони твердо і без страху стоять в обороні своїх родин і Батьківщини. Не маю сумніву, що об’єднані ми здобудемо перемогу і визволимо з-під жорстокої російської окупації усіх співвітчизників. Ми дякуємо нашим союзникам за їх тверду підтримку України й закликаємо збільшити поставки необхідного військового обладнання, а також конфіскувати на користь України усі російські активи», – заявив він.

Він також закликав усіх виявити свою солідарність з Україною через свої пожертви до кампанії UniteWithUkraine, яка продовжує забезпечувати захисників України усім необхідним обладнанням та допомогою, про яку вони просять.

Нагадаємо, День Соборності щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-