У «Карнегі-хол» у Нью-Йорку прозвучали твори відомих українських композиторів

У «Карнегі-хол» у Нью-Йорку прозвучали твори відомих українських композиторів

Укрінформ
У провідному концертному залі Нью-Йорка «Карнегі-хол» юні переможці першого Всеукраїнського музичного конкурсу представили твори відомих українських композиторів – Бориса Лятошинського, Геннадія Саська, Ганни Гаврилець, Ігоря Шамо, Людмили Шукайло, Миколи Леонтовича, Миколи Лисенка та Мирослава Скорика.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Постійне представництво України при ООН.

Відкриваючи захід, Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця наголосив на важливості музики як засобу культурної дипломатії.

«Музика, у своїй найпрекраснішій формі, є універсальною мовою, що промовляє безпосередньо від серця. Вона виходить за межі кордонів, культур і часу, пропонуючи нам унікальне вікно в душі тих, хто був до нас, і тих, хто, незважаючи на великі перешкоди, продовжує творити і мріяти. І це підкреслює, що, попри наше надзвичайне різноманіття, сила музики і мистецтва створює міцні зв'язки між нами в нашій спільній людській спільноті», – сказав він.

На заході згадали молодих талановитих українців, життя яких забрала розпочата Росією війна.

 «Сьогодні ми також згадуємо і вшановуємо тих, хто постраждав і продовжує долати труднощі. Ми віддаємо шану юним душам, зокрема Глібу Федюку, 11-річному хлопчику, який загинув внаслідок російського обстрілу Херсона в новорічну ніч 31 грудня 2023 року, та інших, чиї життя і мрії трагічно обірвалися. Музикою ми вшановуємо їх пам’ять; музикою ми висловлюємо співчуття та солідарність з тими, хто залишився у скорботі через їхню втрату», – звернувся до присутніх Посол.

Постійне представництво України при ООН пожякувало учасникам та організаторам – Союзу Українок Америки, Регіональній Окрузі Нью-Джерсі (UNWLA) у співпраці з Фондом Молодих Виконавців за створення незабутнього вечора, який вкотре засвідчив наскільки талановитою і перспективною є українська молодь.

Нагадаємо, в Українському народному домі Нью-Йорка відбувся гала-концерт конкурсу-фестивалю «Голос української діаспори-2023», вперше проведеного на теренах Америки.

Фото: Постійне представництво України при ООН / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-