У парламенті Уельсу вшанували роковини пам’яті жертв Голодомору-геноциду

У парламенті Уельсу вшанували роковини пам’яті жертв Голодомору-геноциду

Фото
Укрінформ
У Парламенті Уельсу відбулася церемонія вшанування 90-х роковин пам’яті жертв Голодомору-геноциду в Україні 1932-1933 років, до якої долучилися близько сотні людей, зокрема представники української громади.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Великій Британії.

У вшануванні також взяли участь архієпископ та почесний капелан Кардіффу, єпископ Української католицької єпархії, перший міністр, лорд-мер, генеральний радник-міністр Конституції Уельсу.

Учасники заходу запалили свічки та поклали вінки, заслухали виступи високих представників з боку уельської сторони на підтримку України, а також долучилися до молитов вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Від української сторони у церемонії також взяли участь представники Верховної Ради України та Посольства України у Сполученому Королівстві, які у своїх виступах донесли вдячність України керівництву та громадянам Уельсу за непохитну підтримку України у її боротьбі з російським агресором, та високо оцінили визнання Парламентом Уельсу Голодомору геноцидом українського народу.

Нагадаємо, Парламент Уельсу (Senedd Cymru) 25 жовтня 2023 року ухвалив заяву, якою Голодомор 1932-33 рр. в Україні визнається геноцидом українського народу.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-