У бельгійському Льєжі відбулася молитва за захисників і захисниць України

У бельгійському Льєжі відбулася молитва за захисників і захисниць України

Фото
Укрінформ
В Українській парафії у місті Льєж (Бельгія) 1 жовтня відбулася літургія з нагоди Свята Покрови Пресвятої Богородиці, а також молитва за захисників і захисниць України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Королівстві Бельгія.

Літургія пройшла за участю протосинкела єпархії святого Володимира Великого в Парижі отця Ігоря Ранця, пароха парафіяльного обʼєднання Jean-Marie Bui, диякона Люка Махілса, адміністратора парафії УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці у Льєжі отця Михайла Шевцова. Службу відвідали парафіяни та гості з Льєжу і околиць.

Після Літургії з вітальним словом до всіх присутніх звернулась Тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина, зазначивши, що «у сьогоднішнє свято Покрови всі наші молитви про українських захисників і захисниць, а також про перемогу України. Віримо в те, що наші молитви будуть вислухані та Україна обовʼязково переможе російського окупанта!».

Також у цей день директор Рідної Школи у Льєжі Юлія Коростильова провела для присутніх лотерею з розіграшем двох браслетів з відстріляного снаряда для допомоги українським військовим та вибійку на тканині з українською символікою.

Диппредставництво подякувало всім отцям і парафіянам за спільну молитву, а пані Юлії за чудову організацію активностей.

.Крім того, усі залучені мали нагоду скуштувати традиційну українську кухню.

Нагадаємо, українська греко-католицька церква організувала прощу українців Бельгії до санктуарію в містечку Банньо, яка цьогоріч зібрала близько тисячі прочан та була присвячена молитві за мир в Україні, перемогу нашої країни, а також за поранених і полонених українців.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-