У Нью-Йорку діаспора вшанувала пам’яті жертв Голодомору

У Нью-Йорку діаспора вшанувала пам’яті жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Нью-йоркський осередок Союзу українок Америки (СУА) провів в Українському народному домі традиційний День Союзянки, присвячений цього року вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років і українців, полеглих внаслідок триваючої агресії кремля.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Нью-Йорку.

«Захід, до якого на запрошення організаторів долучились представники Генконсульства України в Нью-Йорку та Постпредства України при ООН/ Permanent Mission of Ukraine to the United Nations, включав слайд-розповідь про діяльність СУА в Нью-Йорку, зокрема в часи Голодомору 1932–1933 років в Україні, показ відеофільму про колишню членкиню 21-го Відділу СУА Анастазію Чорній, яка пережила Голодомор, презентацію картини «Слава Україні» відомого американського художника Марка Шульца та яскраву концертну програму», – йдеться у повідомленні.

У диппредставництві зауважили, що патріотичне спрямування заходу значно підсилила присутність почесних гостей – українських воїнів-захисників, які завдяки підтримці благодійного фонду Kind Deeds/ KindDeeds Inc прибули до США для протезування та реабілітації.

Зібрані під час заходу кошти будуть спрямовані на гуманітарну допомогу Україні та підтримку героїчного спротиву українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада закликала парламенти держав світу визнати Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Фото: Consulate General of Ukraine in New York / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-