У СКУ заявили, що їхнім пріоритетом залишається визнання у світі Голодомору геноцидом українців

У СКУ заявили, що їхнім пріоритетом залишається визнання у світі Голодомору геноцидом українців

Укрінформ
Світовий конгрес українців проводить системну роботу щодо визнання у світі Голодомору геноцидом українського народу.

Про це заявив директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук на всеукраїнському форумі «Україна 30. Гуманітарна політика», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Діаспора відіграла і відіграє на сьогодні надзвичайно важливу роль у визнанні Голодомору у світі. Це питання є ключове для діаспори, воно є основоположне для нашої роботи. Тому що в часи, коли в Україні був Радянський Союз, було заборонено говорити на тему Голодомору, карали за будь-які свідчення, знищували будь-яку інформацію. І тільки в діаспорі вдалося ширше підіймати ці теми, збирати ті свідчення, і діаспора стала лідером у визнанні Голодомору геноцидом», – сказав Касянчук.

Він зазначив, що Світовий конгрес українців з першого дня свого створення взяв для себе обов'язок відстоювати тему Голодомору на міжнародному рівні.

«СКУ проводить системну роботу по визнанню Голодомору. У межах СКУ створений Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору. Пріоритет – це визнання Голодомору актом геноциду українського народу», – зауважив Касянчук.

Також, за його словами, СКУ планує підтримувати будівництво музею Голодомору-геноциду.

«Ми підписали з урядом в грудні минулого року меморандум, де прописали спільну участь в проєктах по Бабиному Яру, в проєктах по музею Голодомору та Революції гідності», – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що будівництво другої черги Національного музею Голодомору-геноциду має бути завершено до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

У квітні до проєкту творення другої черги музею Голодомору долучився СКУ.  

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-