Костюми українки Любові Колесник - серед найкращих на Венеціанському карнавалі

Костюми українки Любові Колесник - серед найкращих на Венеціанському карнавалі

Фото
Укрінформ
Костюми українки Любові Колесник увійшли до четвірки найкращих на Венеціанському карнавалі.

Про це йдеться у відеосюжеті UATV на русском.

«Рукодільниця Любов Колесник весь свій вільний час присвячує створенню дивовижних образів. Вбрання, зроблене нею, отримує високі оцінки експертів і посідає призові місця на карнавалах», - йдеться у сюжеті.

Українка вже 16 років живе в Іспанії і працює в легкій промисловості. Рукоділля для Любові – улюблена справа, і у вільний час вона шиє карнавальні костюми для себе і двох синів.

Більше п’яти років тому родина уперше взяла участь у місцевому карнавалі. Всі костюми Любов придумала сама. Відтоді участь у карнавалах стала доброю традицією для її родини.

Цьогоріч майстриня вирішила підкорити нову вершину – Венеціанський карнавал. Підготовку розпочала за рік до подорожі, ревно чаклувала над образами: взуття, аксесуари і маски робила ввласноруч.

«Повністю ручна робота. Одну тільки спідницю вишивала золотим шнуром більш ніж півтора місяця. Його знадобилося близько 120 метрів», - зазначила майстриня.

У Венеції Любов представила три костюми: один вдягла сама, два інших – її сини. Судді визнали вбрання накращим в один з чотирьох конкурсних днів. Журі відзначило копітку деталізацію костюмів.

«Скажу чесно: було дуже важко ходити в масках. У мене ще був головний убір – корона. Я не знаю, скільки вона важить, але не менше двох кілограмів. Ще й спідниця, також дуже важка», - сказала Любов.

Взяти участь у фіналі карнавального конкурсу, де обирали найкращого з чотирьох півфіналістів, Любов не змогла за сімейними обставинами. Копітка праця і нервове напруження виснажили українку. На наступні два роки вона хоче взяти творчу паузу.

Як відомо, Венеціанський карнавал цьогоріч проходив з 16 лютого по 5 березня. Це традиційне щорічне свято з урочистою ходою, виступами і виставами акторів, невід'ємним атрибутом учасників якого є носіння масок і яскравих костюмів.

Фото: oksana13.blogspot.com, YouTube

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-