Центральна спілка українців в Німеччині святкує 10-річчя

Центральна спілка українців в Німеччині святкує 10-річчя

Фото
Укрінформ
Десятирічний ювілей святкує Центральна спілка українців в Німеччині (ЦСУН) проведенням ряду заходів в Берліні, серед яких служба в церкві, конференція «Інтеграція українців в німецьке суспільство», художня виставка та навіть справжній бал.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

З ювілеєм керівника ЦСУН Людмилу Млош і його членів привітав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Сьогодні перед нашою країною стоять нові виклики. Захист територіальної цілісності України та її суверенітету в боротьбі проти агресії РФ, подальша інтеграція в ЄС - все це вимагає активності і організованості самих українців, в тому числі за кордоном», - написав глава МЗС.

«Популяризація української культури, збереження українських традицій та звичаїв за кордоном, а також ознайомлення з ними світової громадськості є одним з найважливіших завдань українських громад по всьому світу». Діяльність ЦУСН у цій сфері заслуговує на повагу і визнання, зазначив міністр, так само як і активність у сфері благодійності.

Як розповіла агентству Млош, в минулому році ними було передано в Україну близько 100 тонн гуманітарної допомоги, в цьому - вже понад 200 кг, в тому числі 12 комп'ютерів.

Завданнями спілки з дня заснування також є відкриття справжнього Українського Дому в Берліні (зараз заходи ЦСУН проводяться в Ратуші берлінського району Шарлоттенбург, яка надає приміщення безкоштовно), інтеграція українців у німецьке суспільство і розширення позитивного іміджу України. Німецькі українці підтримують тісні зв'язки з Батьківщиною, зокрема з організаціями та творчими колективами Тернополя, Львова, Чернівців, Луцька, Рівного та ін.

Представництва організації, яка об'єднує 320 осіб, є в 12 федеральних землях ФРН з 16.

Привітали з ювілеєм німецьких українців оперний співак і композитор (Київ) Микола Сікора і дитячий творчий колектив з міста Дубно «Пролісок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-