Українські студенти стали призерами на світовому конкурсі Queen's Innovation Challenge

Українські студенти стали призерами на світовому конкурсі Queen's Innovation Challenge

Укрінформ
Студенти магістерської програми з Data Science Українського католицького університету (УКУ) зайняли третє місце у фіналі світового конкурсу Queen’s Innovation Challenge, а також придумали, як Банку Монреаля краще продавати свої інвестиційні продукти й отримати +5% до прибутку.

За "бронзу" вони виграли 14 тисяч доларів, пише VISTI.CA

Як розповів студент магістерської програми з Data Science УКУ Анатолій Стегній, для участі в конкурсі вони обрали задачу від BMO (Bank of Montreal), одного з найбільших канадських банків. Завдання полягало в аналізі надходжень на рахунок клієнтів та виявленні аномалій. Ці аномалії цікавили банк як можливе джерело коштів для інвестиційних продуктів, котрі банк може запропонувати клієнтові. Тобто йдеться про пошук ознак, що клієнт банку отримав достатньо коштів, аби вкласти їх в якийсь довгостроковий прибутковий проект. Окрім того, банк хотів отримати оптимальну стратегію контактів клієнтів, які є потенційними інвесторами

"Ми розробили декілька підходів для пошуку цих аномалій та об’єднали їх в один алгоритм. Після цього ми зробили декілька моделей для передбачення реального факту продажу інвестиційного продукту за минулими даними. На останньому етапі ми оптимізували цільову групу клієнтів, яким банк має активно пропонувати продукт в рамках CRM. Для цього ми зробили симуляцію продажів методом Монте-Карло для різних цільових груп та обрали ту, котра принесе найбільше зростання продажів", – зазначив А.Стегній.

Окрім студентів УКУ, в конкурсі взяли участь студенти з таких університетів як Carnegie Mellon University, Smith School of Business MMA, Queen’s University та інші. Кожна з 7-ми топових канадських компаній – Scotiabank, RBC, TD, BMO, Spirit of Math, Loblaws and Canadian Tire – давали конкурсантам дані своїх компаній і завдання розв’язати певну бізнес-проблему за допомогою аналізу даних.

Конкурс проходив на міжнародному рівні вперше. До того він був лише для канадських студентів. 

ДОВІДКА. Викладання на Магістерській програмі з Data Science ведеться повністю англійською мовою. Половину курсів читають іноземні викладачі. Дана програма дає якісні знання, навички в галузі програмування та аналітики даних, а також пропонує слухачам світоглядні курси та зустрічі з українськими та світовими лідерами. Програму було створено виходячи з великого попиту від ІТ-компаній у якісних працівниках вищого рівня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-