Українці Австралії закликають зберегти україномовну радіо-програму

Українці Австралії закликають зберегти україномовну радіо-програму

Укрінформ
Платформа австралійського суспільного мовлення SBS розпочала чергові громадські консультації щодо перегляду розкладу програм SBS-радіо, на якому серед інших транслюється й україномовна програма, у зв'язку з чим існує загроза її закриття. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на пре-службу СУОА. 

«Дані перепису населення не повинні бути основним критерієм виміру щодо надання послуг SBS та кількості програм. Правда, обличчя української спільноти змінюється, але не лише старше покоління спирається на україномовні програми для отримання інформації та україномовного зв’язку. Представники нової хвилі української еміграції, які прибули з України починаючи з 1991 року, через послуги SBS-радіо намагаються відновити зв'язок з рідною мовою та отримати вістки з рідних земель, де сьогодні триває війна з Росією», - заявив голова СУОА Стефан Романів під час зустрічі з керівництвом SBS.

SBS переглядає квоти на мовлення для національних меншин кожних п’ять років на основі нових демографічних даних перепису населення.

Під час попереднього такого перегляду 2012 року українське радіо на SBS втратило дві програми на тиждень, що викликало незадоволення серед громади, особливо у людей старшого віку. Крім того україномовну программу було переведено із FM на цифрове мовлення, що знову ж створило труднощі для літніх слухачів, оскільки їм важко знайти програму на телеканалі, а комп’ютерами та іншими сучасними гаджетами мало хто з них користується.

Саме з огляду на це СУОА наголосив на необхідності повернути програму на хвилі FM та розширити мовлення до того обсягу, що мав місце раніше.

У цьому зв'язку СУОА також закликає всіх членів українських організацій та окремих членів української спільноти в Австралії подавати свої відгуки на SBS-радіо, наголошуючи на тому, що невеликі етнічні групи також потребують радіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-