У Швеції розпочався фестиваль українського кіно

У Швеції розпочався фестиваль українського кіно

Укрінформ
З 24 по 27 листопада у Швеції відбудеться другий фестиваль українського кіно.

Про це передає Детектор медіа з посиланням на компанію 435films.

«24-27 листопада в Швеції вдруге відбудеться фестиваль українського кіно, на якому покажуть «Гніздо горлиці», «Пісню пісней», «Трубача» та «Незламну», - йдеться у повідомленні.

Фестиваль відкриє переможець Одеського Міжнародного кінофетивалю –  «Гніздо горлиці» (2016). Представляти фільм будуть режисер Тарас Ткаченко та виконавиця головної ролі Рима Зюбіна.

Наступним фільмом у програмі фестивалю буде «Пісня Пісней» Єви Найман.

Програма також включає в себе дитячий мюзікл «Трубач», Анатолія Матешко. Завершить фестиваль глядацький фільм «Незламна».

«Проведення показів українських фільмів за кордоном – це можливість у час, коли Україна стала відома крізь призму політичних подій, закріпити за нею статус культурної держави, заявити про себе, як про націю з талановитими кінематографістами», – повідомляють організатори.

Фестиваль є некомерційною ініціативою Українського інституту в Швеції за сприяння Посольста України у Королівстві Швеція та муніципалітету Стокгольму та української компанії 435films.

Нагадаємо, фільм «Гніздо горлиці» отримав дві нагороди 65-го міжнародного кінофестивалю у Мангеймі-Хайдельберзі (Німеччина). 

Стрічка також є переможцем Четвертого конкурсного відбору Держкіно. Виробництво фільму здійснили Продюсерський центр «Інсайт Медіа» (Україна) та «4 Rooms» (Італія). Драма, заснована на реальних подіях, оповідає про життя українських жінок в Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-