У Львові говоритимуть про українську мову в світі

У Львові говоритимуть про українську мову в світі

Укрінформ
9-10 листопада в Національному університеті "Львівська політехніка" відбудеться IV Міжнародна науково-практична конференція "Українська мова у світі".

Про це повідомили Новинам діаспори у прес-службі МІОК.

Зазначається, що понад 100 науковців з 13 країн світу обговорюватимуть і даватимуть свої рекомендації стосовно перспектив розвитку української мови у світі. Серед них: голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради при Світовому Конгресі Українців Оксана Винницька, викладач кафедри слов'янської філології Кембриджського університету (Лондон, Великобританія) Марта Єнкала, лектор української мови Департаменту славістики Колумбійського університету в Нью-Йорку (Нью-Йорк, США) Юрій Шевчук.

На конференції відбудеться прем’єрний показ відеоролика "Лис Микита з цілого світу" (з нагоди 160-річчя від дня народження Івана Франка), над створенням якого МІОК працював впродовж всього 2016 року.

Також на заході візьме участь кримсько-татарська співачка Джамала, яка разом з українськими дітьми з 33 країн світу декламуватиме поему Івана Франка "Лис Микита". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-