У Швеції пройде фестиваль українського кіно

У Швеції пройде фестиваль українського кіно

Укрінформ
З 25 жовтня по 7 листопада у шведському Гетеборзі відбудеться другий скандинавський фестиваль українського кіно. 

Про це пише Сultprostir.

«Українське кіно не так часто дістається Скандинавії, а мрія показати його саме там народилася дуже давно. Місцева громада Гетеборга допомогла цю мрію реалізувати, знайшовши для фестивалю один з найавторитетніших кінотеатрів міста.

Що ж до загальної ідеї, то у всіх фільмах творці, так чи інакше, рефлексують на урбаністичні теми. А кому як не скандинавам показувати подібні рефлексії? Тому ми й чекаємо активного фідбеку від шведів. Постер, до речі, теж розробляли спеціально для Швеції», - розповіла програмний координатор фестивалю Анна Корягіна.

За її словами, планується також показ в Стокгольмі 24-27 листопада.

Як зазначається у повідомленні, глядачі побачать три повнометражні фільми та добірку короткометражних робіт. Фільмом церемонії відкриття стане  «Жива ватра» Остапа Костюка. Крім документальної картини про життя карпатських вівчарів, публіка побачить «Атомоград. Монтаж утопії» Станіслава Мензелевського, Анни Онуфрієнко та Олександра Телюка та фільм Дмитра Мойсеєва «Такі красиві люди».

Закриє фестиваль добірка короткометражних робіт: «Reve ta Stohne on Tour» Надії Парфан, та п’ять картин, присвячених українським містам, з альманаху «Місцеві»: «70 вулиць» Макса Лижова, «На Сході» Петра Армяновського, «Серед хат» Оксани Носач, «Я на дитмайданчику» Поля Гранека та «Луганськ-Київ» Олени Панченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-