Українці Австралії продовжують допомагати волонтерам в Україні

Українці Австралії продовжують допомагати волонтерам в Україні

Фото
Укрінформ
Австралійська ФБ-група «Ми з тобою, Україно!» зібрала 1430 австрал. дол. допомоги на підтримку проектів «Госпітальєри» Яни Зінкевич та «ASAP Rescue» Іллі Лисенка (Хоттабича). 

Кошти, вже традиційно, були зібрані під час благодійної акції, проведеної у форматі Fundraising BBQ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша фейсбукова група «Ми з тобою, Україно!» періодично проводить акції спрямовані на допомогу волонтерам в Україні. Хочеться допомогти усім, тож кожна акція має іншого адресата (принаймні до сих пір). З мого досвіду живі заходи, коли люди зустрічаються особисто, є більш ефективними в порівнянні із інтернет-акціями, тому й було організовано барбекю в парку», - наголосив організатор спільноти Юрій Верхацький.

За його словами, інтерес до події був неабиякий. Щоб підтримати українських волонтерів (рішення про підтримку саме цих проектів було прийнято внаслідок обговорення у групі) зібрались небайдужі люди не лише з Вікторії, а й Канберри.

«Цього разу зібрали кошти для допомоги «Госпітальєрам» Яни Зінкевич та «ASAP Rescue» Іллі Лисенка (Хоттабича). Чому саме їм? - Бо вважаємо, що це дві найбільших та найефективніших групи людей, які рятують життя пораненим воїнам та населенню прифронтової смуги. У перший день було зібрано 1125 дол., ще 305 дол. зібрали наступного дня ті, хто не зміг прийти в суботу», - зазначив Верхацький.

Одразу після Fundraising BBQ, гроші було переведено адресатам через PayPal та MoneyGram.

Окрім збору коштів на допомогу українським благодійникам, учасники заходу долучились до флешмобу «Я іду на Океан Ельзи #WorldTourOE», приїзд групи до Австралії очікується у лютому 2017 року.

Фейсбукову групу «Ми з тобою, Україно!» було створено в грудні 2015 року з метою об'єднання зусиль українцiв Австралiї, в першу чергу штату Вiкторiя, для допомоги Українi, а також для допомоги новоприбулим українцям в адаптації в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-