Гамбург відкриє Україну в документальних фільмах і фотографіях

Гамбург відкриє Україну в документальних фільмах і фотографіях

Укрінформ
З 8 по 21 вересня в Гамбурзі відбудуться покази програми «Побачити Україну: Docudays UA мандрує світом». Німецьким глядачам будуть представлені фільми: «Українські шерифи» Романа Бондарчука, кіноальманах «Євромайдан. Чорновий монтаж» та «Жива ватра» Остапа Костюка.

Про це пише Сultprostir.

Покази відбудуться у кінотеатрі Metropolis Kino. Також глядачі, які завітають до музею Mahnmal St. Nikolai, зможуть відвідати фотовиставку Олександра Глядєлова та стати учасниками дискусії на тему «Війна та свобода: чи може розвиватися демократія в умовах війни». В дискусії візьме участь німецький журналіст та письменник Конрад Шуллер.

«Одна з фестивальних локацій – це меморіал Mahnmal St. Nikolai. Він є центральним місцем пам`яті про жертв війни і насильства 1933-1945 років у Гамбурзі. Виставку «Чуєш, мій брате?» Олександра Глядєлова, яка чорно-білими знімками розповідає новітню історію України від Майдану і до війни, буде представлено до огляду в одному з приміщень цього меморіалу.

Лише одна стіна віддалятиме її від експозиції чорно-білих знімків Гамбургу після бомбардування 1943 року, яке змінило життя кожної сім`ї цього міста. Я сподіваюсь і вірю, що ця близькість розташування уможливить те, що не завжди вдається найщирішим словам: метафорично й естетично синхронізувати непов`язані між собою досвіди й досягти взаєморозуміння», - розповіла координатор проекту «Побачити Україну: Docudays UA мандрує світом» Ірина Клименко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-