У Каталонії пройшли Дні української культури «UcraïnaFest»

У Каталонії пройшли Дні української культури «UcraïnaFest»

Фото
Укрінформ
У фестивалі взяли участь українські колективи та виконавці з п’яти країн, а також місцеві грузинські та іспанські фокльорні гуртки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Іспанії, з 2 по 4 вересня, тривав ІІ Міжнародний фестиваль української культури «UcraïnaFest", - йдеться в повідомленні.

Перші два дня свята приймала центральна площа каталонського курортного міста Льорет-дель-Мар. Заключний день фестивалю відбувся на одній з площ Барселони.  

У фестивалі взяли участь численні учасники з України, серед яких заслужена артистка України Леся Горова, заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Дарничанка», київський центр художньої та технічної творчості «Печерськ», народний хор «Княжа Вольниця» з Київщини, народний художньо-фольклорно-етнографічний колектив «Вербиченька» з Харківщини, народний фольклорний ансамбль «Вишиванка», народний хореографічний колектив «Рось» з Вінничини, народний ансамбль «Веселка» та інші виконавці. 

З Канади приїхав ансамбль «Україна» (Торонто), з Італії – українська школа «Престиж» (м.Рим), з Росії – дует комічної творчості «Clown». Від Іспанії виступали юнацький танцювальний ансамбль «Кричевчанка» та інші виконавці мадридського регіону, а також – українські митці Каталонії. 

Крім українців, у фесивалі взяли учась іспанці та грузини з Барселони – жіночий колектив іспанського фламенко «Jara’s» та ансамбль «Georgia».  

Частина програми фестивалю – це показ моди, що представляли Київський національний університет технологій та дизайну, центр авторської колекції Оксани Лєонової, дизайнерська майстерня Алєся Ворона, «Етнокраїна» та інші.

На фестивальній площі можна було придбати страви української кухні, витвори мистецтва, зокрема ляльки-мотанки та ковані предмети майстрів з України. Від Національної Ради Жінок України малювали емблему миру.

У заключному дні фестивалю взяв участь Посол України Анатолій Щерба. Зі сцени також пролунали теплі вітання мера міста Льорет-дель-Мар та представників мерії Барселоні, зокрема з побажаннями миру та процвітання Україні.

Фестиваль проводиться українцями Барселони вже вдруге, за підтримки Товариства «Україна-Світ» (голова – Іван Драч, секретаріат – Алла Кендзера), Генерального консульства України в Барселоні, спонсорів.

«Україна вижила і виживе насамперед завдяки її культурі. Бо це – єдиний посланець душі України, її людська і творча суть», – зазначила деректор фестивалю, голова асоціації «Джерело» Ольга Дзюбан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-