У Брюсселі показали документальний фільм про вишиванку

У Брюсселі показали документальний фільм про вишиванку

Фото
Укрінформ
У Брюсселі відбувся показ документального фільму про українську вишиванку «Спадок нації».

Перегляд і обговорення стрічки відбулося у приміщенні Посольства України у Бельгії, після чого показ пройде в інших бельгійських містах та країнах Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Фільм, який створили режисери Леся Воронюк і Олександр Ткачук,  розповідає про етнографічні особливості національної української сорочки та пов’язані з нею традиції, а також про людські історії, де йдеться про те, що вишиванка – це символ і оберіг багатьох поколінь українців.

Особливе місце у стрічці приділено ролі вишиванки, як символу нескореності і боротьби українців за свободу і незалежність, включаючи протистояння російській агресії сьогодні.

«Сучасна тенденція вишиванки є такою, що майстрині, які працюють ручною вишивкою, намагаються зберігати автентичність. Фабрики, які працюють масово – спрощують орнаменти», - розповіла Леся Воронюк.

А Олександр Воронюк відзначив, що феномен і унікальність вишиванки полягає в унікальності української жінки, кожна з яких намагається вишити свою сорочку якнайкраще.

Слід нагадати, що саме Леся і Олександр стали одними із ініціаторів «Всесвітнього дня вишиванки».

Автори мають за мету показати фільм у країнах, де проживають найбільші українські діаспори. Покази вже пройшли у Німеччині та Чехії і далі плануються у Франції, країнах Балтії, Білорусі, Греції, Іспанії, Італії, Великій Британії, а також у Канаді.

Андрій Лавренюк, БРЮССЕЛЬ. 2 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-