Українці з 35-ти країн світу з'їдуться на Всесвітній Форум до Києва

Українці з 35-ти країн світу з'їдуться на Всесвітній Форум до Києва

Укрінформ
Етнічні українці із 35-ти країн світу візьмуть участь в VI Всесвітньому Форумі українців, який відбудеться 20-21 серпня у столиці.

Про це у середу під час брифінгу в Києві повідомив голова Української всесвітньої координаційної ради (УВКР) Михайло Ратушний.

“На нього вже зголосися представники 35 держав світу. Ми чекаємо більше 300 делегатів. Форум буде відбуватися 20-21 серпня... в Українському домі”, - сказав він.

Голова УВКР зазначив, що робота Форуму передбачає пленарне засідання, а також діяльність 10 секцій і комісій з актуальних питань, які хвилюють українців в Україні та діаспорі. Ключові питання заходу будуть пов'язані зі збереженням української ідентичності в умовах протистояння російської агресії, збереженням української громади в Росії, а також питання освіти.

За його словами, кульмінацією Форуму буде зібрання - 22 серпня в Національній Опері - між представниками влади та діаспори, на якій дві сторони розроблять план дій щодо подальших кроків вирішення проблемних питань закордонних українців. При цьому, за його словами, очікується присутність Президента України Петра Порошенка.

М.Ратушний також додав, що в рамках Форуму відбудеться урочистий концерт "Всі ми діти твої, Україно", на якому виступлять кращі артисти української діаспори та колективи з України, які постійно здійснюють волонтерську діяльність, виступаючи перед воїнами АТО на Сході України.

Нагадаємо, що останній V Всесвітній форум українців відбувся у Києві 18–20 серпня 2011 року. У його роботі взяли участь 300 делегатів з різних країн світу - по 100 від східної та західної діаспори і з України.

Форуми скликаються періодично, раз на 5 років, за ініціативою українських громадських організацій світу і за підтримки української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-