У Польщі вшанували пам'ять українського генерала Безручка

У Польщі вшанували пам'ять українського генерала Безручка

Укрінформ
Міністр оборони поклав вінки на могили українських вояків , які загинули в боротьбі з більшовиками 15 серпня на одному з варшавських кладовищ делегація польського міністерства оборони на чолі з міністром відомства Антоні Мацєревичем поклала квіти на могилу українського генерала Марка Безручка, заслуженого в боротьбі з більшовиками.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич поклав квіти на могилу українського генерала Марка Безручка, заслуженого в боротьбі з більшовиками. Він похований на варшавському православному цвинтарі в районі Воля", - зазначається у повідомленні.

1920 року Марко Безручко очолював 6-ту стрілецьку дивізію Січових Стрільців, що була включена до 3-ї армії Польського війська, якою командував генерал бригади Едвард Ридз-Сьміґли. Підрозділи Безручка захищали від Червоної армії місто Замостя, а також мали свою участь в перемозі над кінною армією Будьонного.

96 років тому, 15 серпня 1920 року, поляки у Варшавській битві розгромили Червону армію. Це майже на 20 років гарантувало Польщі незалежність і вберегло Європу від наступу більшовиків.

Варшавська битва належить до 18-ти великих битв, які вирішили про долю світу. Відома також як «чудо над Віслою» (або «диво на Віслі»), з огляду на те, що переможено радянські сили, які мали значну перевагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-